Winnaar woordkunstwedstrijd 2021

Merel Jansen

Woordkunstwedstrijd 2021

Elk jaar organiseren de herdenkingscomités 4 en 5 mei van de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een woordkunstenwedstrijd voor alle jeugd tot 18 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Woordkunst

De wedstrijd gaat om woordkunst in de breedste zin van het woord. Een gedicht mag natuurlijk, maar ook andere vormen van woordkunst, zoals een songtekst of rap. Zolang het aansluit bij het thema, ben je volledig vrij om een geheel eigen woordcreatie vorm te geven en als bijdrage in te leveren.

Thema

Ieder jaar is er een ander thema, voor het jaar 2021 is dat ‘Na 75 jaar vrijheid’

Dit jaar wordt de thematekst geschreven door denker des vaderlands Daan Roovers.

De volledige tekst is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: www.4en5mei.nl.

Dodenherdenking

De winnende werken van de woordkunstenaars zullen we gebruiken om de herdenking op 4 mei kracht bij te zetten. Op welke manier dat gaat gebeuren is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. We zullen de werken in ieder geval publiceren in de lokale nieuwsbladen en via Social media.

Inleverdatum

De uiterste inleverdatum voor de bijdrage aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 25 maart 2021. Je kunt de gedichten/ songteksten enz. mailen naar representatie@h-i-ambacht.nl. Vermeld duidelijk je naam, leeftijd en contactgegevens.

Prijsuitreiking

De uitslag zal digitaal bekend worden gemaakt op woensdag 21 april 2021 via Social media en lokale nieuwsbladen.